This exercise is a window into the diversity of thought, perspectives, and narratives that exist in your community and provides a values-based approach to facilitating conversations around such diversity. How can we as educators create the space for multiple narratives? How do we help facilitate conversations that promote the acceptance of diversity and differing expressions?
Exploring how we understand and express values can help us in considering our own connections to Israel. Even when we disagree, we can strive to find common ground and empathize with others when we realize that we share many values. Through this lens, we can gain deeper appreciation and make space for the validity of other perspectives.
דעות וערכים
תרגיל זה הוא חלון למחשבה על שונות של אנשים, פרספקטיבות ונרטיבים שקיים במחנה, ונותן גישה המבוססת על ערכים בבואנו להנחות שיחות סביב נושאים של שונות. כיצד אנו, כאנשי חינוך, יכולים לייצר מרחב למגוון רחב של נרטיבים בתוך הקהילה שלנו? כיצד אנו יכולים להנחות ולהיות גורם מתווך בתוך שיחות שמקדמות קבלה של השונה ודרכים שונות לחשוב על מערכת הערכים של כל אחד מאיתנו?
כשאנו פותחים כיווני מחשבה חדשים ביחס אופנים בהם אנו מבינים ומביעים את מערכת הערכים שלנו, אנו מקבלים נקודת מבט חדשה שעוזרת לנו לבחון את הקשר שלנו לישראל. גם כאשר אנו רואים את הדברים באופן שונה, אנו יכולים לשאוף למצוא קרקע משותפת ולחוש אמפטיה כלפי אחרים, בפרט כשאנו מגלים שיש לנו ערכים שאנו כן חולקים. דרך עדשה זו, אנו יכולים להשיג תחושה הערכה הדדית ולייצר מרחב בטוח לפרספקטיבות השונות של אחד ואחת.